04 травня 2024 р. 18:33

У Миколаєві пропонують перейменувати вулицю на честь поета та музиканта, який загинув на фронті

Фото: Укрінформ

(Фото: Укрінформ)

За ініціативи громадськості у Миколаєві пропонують перейменувати одну з вулиць на честь поета, музиканта, волонтера та військового Гліба Бабіча, який загинув на війні.

Така пропозиція з’явилася на платформі e-DEM.

Нагадаємо, у Миколаєві тривають громадські обговорення щодо перейменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків тощо. Голосування проводиться у формі консультацій з громадськістю.

Так, вулицю Декабристів у Заводському районі міста пропонують перейменувати на честь українського поета, автора пісень, блогера, волонтера, учасника російсько-української війни Гліба Бабича. Він загинув разом з трьома побратимами  біля міста Ізюм підірвавшись на протитанковій міні у 2022 році.

Серед інших пропозицій вулицю Декабристів пропонують перейменувати на честь гетьмана Павла Скоропадського

Водночас комісія пропонує залишити без змін існуючу назву.

Гліб Бабіч народився 2 березня 1969 року у Миколаєві. Навчався у гімназії №2 з поглибленим вивченням англійської мови. Як повідомляють ЗМІ, він ще в школі організував музичний гурт, виступав з хлопцями на всіх шкільних вечорах.

Гліба ж миколаївці знають як музиканта, автора понад пів тисячі віршів та пісень, у тому числі і на тему
російсько-української війни. У Миколаєві він організував студію звукозапису, де записувалися відомі виконавці.

(Фото: Укрінформ)

Його тексти ставали хітами відомих українських виконавців, він був автором пісень групи Kozak System і мав непересічний музичний талант. Але ще у 2014 році, не вагаючись, Гліб Бабіч пішов зі зброєю в руках захищати Україну від російської навали. Мав позивний "Лєнтяй".

(Фото: Укрінформ)

Після 24 лютого 2022 року Гліб приєднався до Сил територіальної оборони Києва, де на той час мешкав. 28 липня 2022 року неподалік від Ізюма на Харківщині  автомобіль Бабіча потрапив на ворожу міну. Син і ще троє його товаришів загинули.

Раніше стало відомо, що в Очакові три вулиці отримають нові назви. Їх перейменують на честь військовослужбовців, які захищали країну від збройної агресії рф.

Також у селищі Врадіївка колоніальних назв позбулися 11 вулиць. Натомість там з’являться вулиці імені Леоніда Каденюка, Пилипа Орлика, Григорія Сковороди, а також вулиця Січових Стрільців та Миколаївська.

 Миколаївська область посідає друге місце серед південних регіонів України за кількістю вулиць, які слід перейменувати у рамках деколонізації країни.

Ірина Глухова

Поділитися