02 січня 2024 р. 15:48

У Миколаєві поліція розслідує побиття матір'ю дитини

Фото ілюстративне: Детектор медіа

(Фото ілюстративне: Детектор медіа)

У Миколаєві поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень чотирьохрічній дівчинці.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ Нацполіції у Миколаївській області.

У дописі пресслужби йдеться про те, що вдень 1 січня до відділення поліції №2 Миколаївського райуправління звернулась 30-річна родичка дівчинки з повідомленням про те, що дитину побила матір.

"У ході з'ясування обставин події, поліцейські встановили, що чотирьохрічна дитина поскаржилась дорослим, у яких разом із матір'ю та братом зустрічала новий рік, на те, що її вдарила мама. Під час огляду у медичному закладі на тілі дитини виявили гематому, а також встановили інші захворювання. Нині дівчинка перебуває у лікарні", - додали у пресслужбі.

Зазначається, що за вказаним фактом дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України "Умисне легке тілесне ушкодження". Із 21-річною матір’ю дитини проводяться слідчі заходи.

Правоохоронці встановлюють усі обставини події. Призначено судово-медичну експертизу.

Раніше повідомлялось про те, що в Херсоні поліція та служба у справах дітей вирішують питання про вилучення з сім'ї 14-річної дівчинки, у відношенні якої мати вчиняє домашнє насильство. Вона не пустила дитину додому під час обстрілу. 

Так, на лінію "102" зателефонувала 14-річна дівчинка й повідомила, що мати не впустила її до квартири, зачинила помешкання, забрала ключі й пішла з дому. На зв'язок жінка не виходила і дівчинка не знала, що їй далі робити. В цей час Херсон був обстріляний російською окупаційною армією, дитина перебувала в небезпеці.

Також у Миколаєві суд постановив вирок обвинуваченому у вчиненні насильницьких дій щодо неповнолітньої.

Володимир Шкаєв

Поділитися