06 травня 2024 р. 09:54

У майже 50 храмах деокупованої Херсонщини пройшли Великодні богослужіння

Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

(Фото: Поліція Херсонської області / Facebook)

На деокупованій Херсонщині Великодні богослужіння пройшли без порушень: поліцейські забезпечили публічний правопорядок.

Про це повідомили в пресслужбі поліції Херсонської області.

У дописі відомства йдеться про те, що упродовж святкування Великодня на деокупованій території Херсонської області пройшли богослужіння у 49 культових спорудах. Участь у заходах взяли близько шести тисяч громадян.

Публічну безпеку та порядок у місцях проведення богослужінь забезпечували 134 поліцейські. Завдяки вжитим заходам та свідомому розумінню громадян грубих порушень публічної безпеки та порядку не допущено.

Також у Херсоні до свята Великодня ювенальні поліцейські разом з дітками розмалювали крашанки для захисників України. Цього разу до свята Великодня ювенали провели для малечі майстер-клас по розпису крашанок. Це була не тільки корисна вправа, а й своєрідна арт-терапія для юних херсонців, які нині вимушені переживати жахіття війни й проводити дозвілля в укритті. Хлопчики і дівчата дуже старанно розмальовували великодні яйця у жовто-блакитні кольори, робили наліпки символів України, прикрашали їх стрічками.


Фото: Поліція Херсонської області / Facebook

Діти самі висловили бажання привітати наших військових зі святом і передати їм власноруч прикрашені крашанки. Тож до великодніх яєць додали ще й листи зі словами подяки воїнам, побажаннями добра, здоров’я та скорішої перемоги над ворогом. Найближчим часом ювенальні поліцейські передадуть дитячі подарунки бійцям, які несуть службу на херсонському напрямку.

Раніше повідомлялось про те, що вже декілька років поспіль військові ЗСУ відзначають Великдень далеко від своїх родин та домівок. Аби підтримати оборонців у Великолепетиській громаді на Херсонщині вирішили зібрати для них гостинці й смаколики. До акції "Великодній кошик для Захисника" долучились освітяни, громадські організації та небайдужі жителі. 

Також йшлося про те, що на Херсонщині ювенальні поліцейські навчають учнів правилам безпеки у кіберпросторі 

Володимир Шкаєв

Поділитися