19 січня 2024 р. 21:30

Ще один оновлений трамвай з'явився в Одесі: де буде курсувати

Фото: Одеська міська рада/ Колаж Інтент

(Фото: Одеська міська рада/ Колаж Інтент)

Фахівці комунального підприємства "Одесміськектротранс" відремонтували ще один трамвай. Це вже другий вагон, що пройшов оновлення, після того, як перший успішно експлуатується на трамвайному маршруті №7 протягом останніх 5 місяців.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

Там розповіли, що крім оновлення обшивки та внутрішнього оздоблення, фахівці підвищили безпеку та економічність експлуатації трамвайного вагона Т-3.

"Оновлений трамвай зараз виїхав на обкатку, а згодом - також на сьомий маршрут. Зараз наші майстри працюють над третім таким вагоном. Вдячний їм за бойовий настрій та золоті руки!", - зазначили у мерії.

Також стало відомо, що спільно з Європейським інвестиційним банком вже реалізовано проєкт, який передбачає закупівлю 13 нових багатосекційних вагонів "Татра". Перший з цих вагонів вже успішно обслуговує маршрут №17, а у 2024 році очікується прибуття ще 12 сучасних вагонів для поліпшення громадського транспорту міста.

Нагадаємо, що в Україні проаналізували ситуацію із громадським транспортом. Опитування проводили у 29 містах країни. Одеса посіла 16-те місце.

Аналітики враховували зручність, швидкість та доступність. Саме за цими показниками Одеса опинилася у середині рейтингу на 16 місці, набравши 3,48 бала.

З позитивного боку на рейтинг вплинуло подовження трамвая Північ-Південь до  11 станції Люстдорфської дороги, випуск трамвая з кондиціонером, а ще наприкінці року в Одесі презентували 26-метровий трамвай-велетень.

З негативного боку -  аварійний стан дороги на узвозі Маринеска та повернення на маршрути тролейбусів старого зразку.

Фото: Одеська міська рада.

Ірина Глухова

Поділитися