27 березня 2024 р. 12:29

Приміщення ліцею в Херсоні використовували як друкарню

Фото: Інтент / Леонід Громов

(Фото: Інтент / Леонід Громов)

В Херсоні за принципової позиції прокуратури суд розірвав договір оренди із підприємцем, який відкрив поліграфію у ліцеї.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури.

У дописі відомства йдеться про те, що постановою Південно-Західного апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу Херсонської обласної прокуратури щодо визнання недійсним і скасування договору оренди приміщень одного з херсонських ліцеїв.

Зазначається, що прокуратурою встановлено, що у 2020 році Регіональним відділенням Фонду державного майна України підприємцю передано у платне користування нежитлові приміщення, які перебувають на балансі вказаного навчального закладу, площею 435,6 кв. м, вартістю 678,5 тис. грн. Орендар облаштував там цех для друкування поліграфічної продукції на замовлення. Ураховуючи, порушення вимог Закону України "Про освіту", яким передбачено використання освітнього майна виключно для навчально-виховного процесу та освітньої діяльності, прокуратура звернулась з позовом до Господарського суду Одеської області. Проте суд у задоволенні позовних вимог відмовив.

У пресслужбі наголосили, що не погодившись з прийнятим рішенням, прокуратура подала на вказане рішення апеляцію. Відтак за наполегливої та принципової позиції прокуратури, припинено незаконне використання майна ліцею, чим поновлено права дітей та інтереси держави.

Раніше повідомлялось про те, що прокурори Херсонщини довели в апеляції незаконність використання освітнього майна, окрім як в навчальних цілях. Орендований об'єкт підприємець почав використовувати як майстерню, що здійснює технічне обслуговування та ремонт автомобілів.

Також йшлося про те, що приміщення їдальні однієї з херсонських шкіл використовували для виготовлення бетонних виробів. Прокурори Херсонщини довели у Верховному Суді використання освітнього майна не за призначенням.

Володимир Шкаєв

Поділитися