04 травня 2024 р. 12:01

Понад 600 силовиків виводять на вулиці Миколаєва та області

Фото: Нацполіція у Миколаївській області

(Фото: Нацполіція у Миколаївській області)

Поліцейські, представники добровольчих формувань територіальних громад та військовослужбовці будуть чергувати біля храмів у Миколаївській області на великодні свята. 

Як повідомили у пресслужбі Нацполіції регіону, всього буде залучено понад 600 правоохоронців, які патрулюватимуть біля 246 храмів під час богослужінь.

Так, на період проведення релігійних обрядів та святкування поліція пообіцяла вживати всіх необхідних заходів для належного забезпечення правопорядку. Зокрема, буде збільшено кількість автомобільних та піших нарядів на вулицях населених пунктів усього регіону, а також кількість слідчо-оперативних груп з метою швидкого реагування та документування порушень.

"Водночас створено резерв із числа поліцейських підрозділів особливого призначення та тактико-оперативного реагування, вибухотехнічної служби та кінологів", - повідомили у поліції.

Правоохоронці закликають жителів регіону бути відповідальними та дотримуватися вимог військового стану та правил комендантської години.

Нагадаємо, що у Миколаївській області не будуть скорочувати тривалість комендантської години на великодні свята. Однак жителів області закликали  утриматися від масових зборів у культових спорудах й поряд з ними. Та надати перевагу богослужінням, які транслюватимуться онлайн.

А тим часом у Херсоні через складну безпекову ситуацію  буде заборонено проводити богослужіння під час комендантської години та освячення на відкритих територіях культових споруд. Також діятиме заборона на відвідування кладовищ жителями Херсонської громади, крім похоронних процесій.

Аби Великодні свята пройшли безпечно, одеські рятувальники відвідали церкви та храми з метою перевірки дотримання вимог пожежної безпеки. 

 

Ірина Глухова

Поділитися