27 березня 2024 р. 15:57

Одеситів закликали не підходити до пошкодженої дроном багатоповерхівки

Фото: Одеська міська рада

(Фото: Одеська міська рада)

В Одесі стартували роботи з демонтажу пошкодженої частини крайньої парадної у будинку на Добровольського, який постраждав від влучання ворожого дрону, 2 березня.

Інформація про це з’явилася на сайті Одеської міської ради.

Згідно з Технічним звітом, 18 квартир цієї багатоповерхівки визнано знищеними. Експерти визначили, що їхній демонтаж не порушить експлуатацію всього будинку. Стіна, що межує з парадною, буде посилена. Роботи проводяться підрядною організацією поетапно під контролем спеціалістів. 

У мерії наголосили, що до початку демонтажу було проведено нараду з мешканцями та заплановано заходи, які дозволять у процесі робіт забрати цінні та пам'ятні речі із напівзруйнованих квартир.

На місці почала працювати важка техніка. Роботи проводяться згори донизу, можливе обрушення конструкцій. Тому місцевих жителів закликають обмежити перебування поруч із майданчиком, де проводяться демонтажні роботи.

Раніше мер Одеси Геннадій Труханов розповів про  домовленості із Кабміном щодо змін коефіцієнтів компенсації за програмою єВідновлення.

Спочатку у цьому районі житло оцінювалось у 523 долари за метр квадратний. Наразі Кабінет Міністрів підвищив коефіцієнт до 657 доларів для 5-кімнатних та 691 долара для 2-кімнатних.

У ніч на 2 березня сталася найтрагічніша ніч в Одесі з початку війни. Внаслідок прямого влучання дрона в житловий дев'ятиповерховий будинок загинули 12 людей, з них п'ятеро дітей. Були зруйновані 18 квартир. Без опалення залишилися 11 будинків. 

Генеральний прокурор України Андрій Костін зазначив, що вперше в Одесі наслідки атаки міста дронами схожі на результати влучання ракети.  3 березня в Одесі оголосили днем жалоби

5 березня рідні та близькі  попрощалися у Раухівці Березівського району Одещини з родиною військовослужбовців, що загинула через масовану атаку ворога.

 6 березня Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс відвідали Одесу та вшанували пам’ять людей, які загинули 2 березня в результаті влучання російського "шахеда" в житловий будинок.

Ірина Глухова

Поділитися