22 квітня 2024 р. 09:26

Небезпечна погода - в Одесі для школярів оголосили очне навчання

Фото: Колаж Інтента

(Фото: Колаж Інтента)

У понеділок, 22 квітня, в Одесі та області оголосили штормове попередження. Для учнів організували дистанційне та очне навчання.

За даними Гідрометцентру Чорного та Азовського морів, вдень у місті очікується значний дощ, гроза, пориви південно-східного вітру, 15-18 м/с, повідомили у міській раді.

Одеситів закликають  не залишати транспортні засоби під деревами та лініями електропередач, обережно пересуватися під деревами. Внаслідок сильного поривчастого вітру можливе падіння гілок та кабелів.

Директорка Департаменту освіти та науки Олена Буйневич повідомила, що для школярів організують дистанційне та очне навчання.  

"Ми працюємо. Але коли так падають дерева, за можливості, не мандруйте вулицями з дітьми. Залиште вдома. Ми організуємо і дистанційне, і очне навчання. В садочках теж прийматимуть, дивіться на можливості родини", - йдеться у повідомленні посадовиці.

Зазначимо, що через шторм у Чорному морі посилюється мінна небезпека. Є висока вірогідність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя. Вкотре звертаємо увагу одеситів та гостей регіону, що небезпека знаходження в пляжній зоні є надто високою. І цілком імовірним є неконтрольований підрив міни, особливо в штормову погоду. У разі виявлення морської міни (мін) або предметів, схожих на них, в жодному разі їх не можна чіпати.

Негода, яка вже понад добу вирувала на Одещині спровокувала падіння майже три десятки дерев в обласному центрі.

За інформацією комунальних служб, станом на вечір в Одесі впало 26 дерев та три великі гілки. На 20 локаціях аварійні ситуації вже ліквідували. Ще дев'ять локацій в роботі.

У ДТЕК "Одеські електромережі" повідомили, що найбільше постраждали від негоди Білгород-Дністровський і Одеський райони. Станом на 14:00 без світла були 17 населених пунктів Одеської області: 13 – повністю, чотири – частково. енергетики весь день ліквідовували наслідки негоди. Станом на вечір усі будинки Одещини знову були зі світлом. Електропостачання повернули 14 тисячам родин. 

Ірина Глухова

Поділитися