23 лютого 2024 р. 17:29

На Одещині ухилянт здався прикордонникам після зустрічі з вовками

Фото: ДПСУ

(Фото: ДПСУ)

В Одеській області чоловік, який вирішив нелегально перетнути кордон, самостійно звернувся по допомогу до прикордонників.

Про це повідомили у ДПСУ.

Там розповіли, що отримали незвичне повідомлення через службу "Довіра" Державної прикордонної служби України.

"Я хочу здатися. Я вирішив незаконно перетнути кордон, але зустрів вовків", - йшлося у повідомленні.

Також в листі вказувались приблизні координати чоловіка.

Прикордонники зі службовим собакою вирушили на пошуки громадянина. Він перебував неподалік залізничної станції Абамелікове Одеської області. Як з’ясувалося, порушник намагався незаконно потрапити до Молдови, однак йому завадили вовки. Тож він заліз на дерево й викликав допомогу.

(Фото: Державна прикордонна служба)

Зізнання все ж не допомогло чоловіку уникнути адміністративної відповідальності. За спробу незаконного перетину кордону, щодо нього складено протокол за ч.2 ст.204-1 КУпАП, справу скеровано до суду.

Раніше прикордонники попереджали охочих нелегально перетнути кордон про вовчі зграї в Одеській області.

"Закликаємо уникати незаконних мандрівок і не наражатися на небезпеку", - наголосили прикордонники.

Тим часом Одеська обласна державна (військова) адміністрація видала наказ про формування з мисливців груп для відстрілу хижаків. Це аргументують тим, що в регіоні почастішали випадки сказу.

Зокрема станом на 16 лютого Держпродспоживслужба виявила в області 23 заражені лисиці та 13 шакалів, що несуть потенційну небезпеку як для людей, так і домашніх тварин. 

Натомість керівництво національного природного парку "Тузлівські лимани" сумніваються у даних, наданих Держпродспоживслужбою й вважають їх маніпулятивними. 

Ірина Глухова

Поділитися