29 лютого 2024 р. 21:35

На Одещині поліція затримала школярку

Фото: Нацполіція

(Фото: Нацполіція)

В одному з ліцеїв Тарутинської громади сталася надзвичайна подія. Шестеро учнів потрапили до лікарні через отруєння.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

Поліцейські з’ясували, що на великій перерві у коридорі навчального закладу між двома ученицями восьмого та дев’ятого класу виник конфлікт, в ході якого молодша дівчинка розпилила у бік старшої перцевий балончик. 

Унаслідок розпилення газу, окрім старшої учасниці сварки, постраждали ще п’ятеро учнів шостого, сьомого та дев’ятого класів, які знаходилися в коридорі. Першу допомогу дітям надала медична сестра ліцею, після чого викликана "швидка" доставила їх до районної лікарні. Стан дітей задовільний.

"При спілкуванні з матір'ю 14-річної дівчини, яка розпилила газ, остання пояснила, що вона придбала доньці балончик для самооборони", — розповіли у  поліції.

Дії дівчинки в поліції кваліфікували як дрібне хуліганство, але оскільки вона не досягла віку, з якого настає адміністративна відповідальність за скоєне правопорушення, протокол можуть скласти на її матір. Зокрема, за ч. 3 ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За це передбачений штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень.

Раніше ми писали, в Одеській області шестеро людей отруїлися чадним газом,  двоє з них — діти.

Так, до Служби порятунку надійшли повідомлення про те, що в Білгород-Дністровському районі Одеської області стались випадки отруєння чадним газом.

Перший випадок зафіксовано у селі Салгани, по вулиці Заводська. Там дві особи 1986 та 2013 року народження госпіталізовані з діагнозом - інгаляційне отруєння чадним газом. За даними ДСНС, ймовірною причиною отруєння стали недоліки конструкції побутового твердопаливного котла. 

Другий випадок трапився у селі Польове, по вулиці Вільна. Там двоє дорослих та двоє дітей віком 17 років та 2 роки також госпіталізовані з діагнозом - інгаляційне отруєння чадним газом.
 

 

Ірина Глухова

Поділитися