05 квітня 2024 р. 21:58

На Одещині директор зі спільницею привласнювали зарплати працівників

Фото: Нацполіція на Одещині/ Колаж Інтента

(Фото: Нацполіція на Одещині/ Колаж Інтента)

Керівник одного в комунальних підприємств у Білгород-Дністровському районі отримував зарплату 12 фіктивних працівників. До схеми він залучив свою знайому.

Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції в Одеській області.

За версією правоохоронців, директор розробив злочинну схему для власного збагачення. По документах він оформлював на роботу до ввіреного йому підприємства людей, які насправді там не працювали, а їхню заробітну плату забирав собі. Для втілення цього плану він залучив свою знайому. 

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

Жінка підшукувала людей, що потрапили у складні життєві обставини, та отримувала у них документи, після чого відкривала рахунки в банках. Директор підприємства підписував накази про прийняття людей на роботу та обліковував їх "робочий час" для нарахування зарплатні.      

Таким чином за пів року вони оформили на роботу 12 працівників, зокрема серед них прибиральники, двірники, озеленювачі, які насправді там не працювали.    Гроші за оплату праці знімалися з карток та привласнювалися.    Загальна сума завданих державі збитків, за даними поліції,  становить понад мільйон гривень. 

(Фото: Нацполіція в Одеській області)

Правоохоронці зібрали докази та повідомили про підозру директору КП – у розтраті, заволодінні чужим майном у великих розмірах, жінці -  у пособництві розтраті.

Слідчі також клопочуть про відсторонення посадовця від займаної посади. Організатору загрожує позбавлення волі від семи до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади. Жінці – позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади.

На днях в банку Одеси колишня керівниця відділення безготівкових переказів заволоділа чужими грошима.  Жінка здійснила 28 оборудок майже на 50 тисяч гривень.

Також одеські поліцейські скерували до суду справу організованої злочинної групи псевдоволонтерів, які виманювали в жителів області кошти ніби на допомогу Збройним Силам України.

Раніше ексбухгалтерку ГУНП в Одеській області звинувачують у безпідставному нарахуванні зарплати своїй подрузі. Жінці повідомили про підозру, їй загрожує до 12 років ув’язнення.

Ірина Глухова

Поділитися