27 лютого 2024 р. 23:03

На Миколаївщині виявили майно без власника на 28 мільйонів

Фото: Миколаївська обласна прокуратура

(Фото: Миколаївська обласна прокуратура)

Миколаївська окружна прокуратура у суді вимагає передати громаді майно вартістю 28,5 мільйонів гривень. Йдеться про гідротехнічні споруди.

Про таке повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури.

Зазначається, що на території Степівської громади знаходяться вісім гідротехнічних споруд водних об’єктів загальною площею майже 6 тисяч квадратних метрів, власник чи балансоутримувач яких відсутній.

Водночас селищна рада, як суб’єкт права комунальної власності, що уповноважений здійснювати від імені та в інтересах територіальної громади відповідні права щодо володіння та розпорядження комунальним майном, заходів, спрямованих на набуття права власності на виявлене та взяте на облік безхазяйне майно своєчасно  не вжила.

У прокуратурі наголосили, що бездіяльністю створюються передумови для зловживань щодо використання нерухомого майна та порушення економічних інтересів громади.  Наразі судом відкрито провадження у справі за позовом прокурора.

А тим часом, на Миколаївщині було повернуто громаді землі лісового фонду вартістю понад 8 мільйонів гривень.

Також на Миколаївщині обласна прокуратура веде постійні заходи для збереження лісового фонду.  Нещодавно прокуратурою було подано позов у господарський суд до ГУ Держгеокадастру в області та Снігурівської міської ради щодо повернення державі земель лісового фонду загальною площею 40 га. Вартість земель - понад 168 мільйонів гривень.

Крім того, у Миколаєві підозрюється ексдиректор держпідприємства, який передав державні землі приватним підприємцям. Сума збитків державі складає понад 44,6 мільйона гривень.

Ірина Глухова

Поділитися