02 березня 2024 р. 10:12

На Миколаївщині прокуратура вимагає повернути землі вартістю понад мільярд

Фото: район.in.ua

(Фото: район.in.ua)

У Миколаївській області прокуратура вимагає повернути у державно власність земельну ділянку через порушення умов договору. Справу скеровано до суду.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури.

Йдеться про земельну ділянку водного фонду площею понад 150 гектарів та вартістю 1,4 млрд гривень. За даними прокуратури, у 2006 році Новоодеська райдержадміністрація передала в оренду на 50 років землі для риборозведення. Втім, у всупереч умовам договору, орендар використовував цю земельну ділянку для вирощування сільськогосподарських культур.

"З огляду на викладене Миколаївською окружною прокуратурою, на підставі матеріалів та доручення Спеціалізованої екологічної прокуратури, подано позов в інтересах держави в особі Новоодеської міської ради про розірвання договору оренди земельної ділянки та її повернення", - йдеться у повідомленні.

Наразі справа перебуває в провадженні Господарського суду Миколаївської області.

Минулого тижня прокуратура через суд зобов’язала підприємця повернути територіальній громаді земельну ділянку водного фонду загальною площею майже 102 гектарів з частиною Благодатненського водосховища.

Раніше 65-річний фермер з Миколаєва опинився на лаві підсудних. Його звинувачують у заволодінні чужим майном у великих розмірах шляхом обману та підробці документів. Справу скеровано до суду.

Також на Миколаївщині звинуватили подружжя фермерів у зловживанні під час роздачі землі. За даними слідства, у 2015 році підозрювана вступила у злочинну змову зі своїм чоловіком та, виконуючи роль пособника, підшукала та отримала довіреності від 6 осіб, які не є родичами голови господарства та інших членів господарства, з метою розпаювання земельної ділянки державної власності, яка перебувала у користуванні фермерського господарства чоловіка.

Ірина Глухова

Поділитися