31 січня 2024 р. 21:32

Миколаївський зоопарк святкує Міжнародний день зебри

ФОТО: Миколаївський зоопарк

(ФОТО: Миколаївський зоопарк)

Миколаївський зоопарк відмічає Міжнародний день зебри (International Zebra Day) та запрошує відвідати смугастих мешканців.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївського зоопарка загальнодержавного значення.

Міжнародний день зебри святкують 31 січня.

Свято з'явилося за ініціативою природоохоронних організацій, в тому числі Смітсонівського Національного Інституту зоології та Природоохоронної Біології.

Задача Міжнародного дня зебри - сприяти збереженню цих тварин, деякі види якої занесені до Червоної книги. 

Зникнення зебр швидко призведе до порушення харчового ланцюжка у природі, спричинить зникнення інших тварин та рослин, уповільнить колообіг корисних мінералів та інших речовин з ґрунту до рослин. У деяких регіонах це може призвести до виникнення голоду та епідемій.

(ФОТО: Миколаївський зоопарк)

Миколаївський зоопарк регулярно долучається до цього святкування, де утримуються зебри Чапмана - підвид зебри бурчеллової, який є найбільш поширеним видом серед зебр.

Зоопарк прагне забезпечити комфортні умови для тварин, де вони добре себе почувають, мають гарний апетит та успішно розмножуються.

Нещодавно юні біологи з Миколаївського зоопарку спостерігали за птахами, приєднавшись до Великого зимового обліку птахів. 

Традиційно Великий зимовий облік птахів (Christmas Bird Count) проводиться щорічно в кінці січня, присвячений вивченню птахів у всьому світі. Юннати взяли участь у важливій справі – підгодівлі птахів, виготовивши власноруч екогодівнички.

Також у Миколаївському зоопарку відсвяткували Водохреще по-новому стилю.  В цьому році, як і у 2023 році, не було облаштованих місць для хрещенських купань. Але працівники звіринцю влаштували для маленьких відвідувачів свято на Хрещення Господнє. 

Анна Бальчінос

Поділитися