27 лютого 2024 р. 22:30

Миколаївський зоопарк святкував День полярного ведмедя

Фото: Миколаївська міська рада

(Фото: Миколаївська міська рада)

27 лютого в Миколаївському зоопарку відзначили Міжнародний день полярного ведмедя.   Цей зоопарк — єдиний заклад в Україні, де мешкають представниці цього виду — мама Зефірка та її донька Сметанка.

Як повідомили у Миколаївській міській раді, мета свята — поширити інформацію про ведмедів та привернути увагу громадськості до необхідності охорони як самих тварин, так і їхнього природного довкілля.

"Миколаївський зоопарк — єдиний заклад України, який має у своїй колекції полярних ведмедів. Це доросла самка Зефірка, який 12 років та її 6-річна донька, на ім'я Сметанка", - розповіли у мерії.

(Фото: Миколаївська міська рада)

Спеціально до Міжнародного дня полярного ведмедя були організовані різноманітні еколого-просвітницькі заходи: цікава лекція про полярних ведмедів, пізнавально-розважальна програма, під час якої юні гості зоопарку змогли не тільки пограти, але й дізнались багато цікавих фактів про винуватців свята, а також про те, що кожен може зробити для того, щоб зберегти цих прекрасних тварин.

Ведмеді отримали святкові смаколики, а відвідувачі мали змогу поспостерігати за поведінкою тварин під час показової годівлі.

(Фото: Миколаївська міськрада)

За словами працівників звіринцю,  білі ведмеді в Миколаївському зоопарку проживають з 1956 року.

Зефірка народилася 27 листопада 2011 року. До Миколаєва прибула 29 березня 2014 року. Сметанка народилася 8 грудня 2017 року. Її поява на світ стала першим за майже 50 років народженням полярного ведмежати в стінах Миколаївського зоопарку.

15 лютого у Миколаївському зоопарку відзначали День бегемота. Цей день заснований з метою підвищення обізнаності людей про цю тварину.

31 січня Миколаївський зоопарк відмітив Міжнародний день зебри. 

Нещодавно юні біологи з Миколаївського зоопарку спостерігали за птахами, приєднавшись до Великого зимового обліку птахів. 

Ірина Глухова

Поділитися