04 травня 2024 р. 14:02

Майже мільйон переплатили з бюджету через недбалість посадовиці на Миколаївщині

Фото: freepik.com

(Фото: freepik.com)

У Миколаївській області керівниця одного з відділів державної виконавчої служби завдала збитків на понад 800 тисяч гривень через свою службову недбалість. Їй оголосили підозру.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

За версією слідства, протягом березня 2022 року по червень 2023 року, виконувачка обов’язків начальника одного із відділів ДВС Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції не здійснювала контроль і перевірку руху коштів на рахунках та не перевіряла правомірність перерахування коштів. Це призвело до незаконного перерахування понад 800 тисяч гривень на рахунки фізичних та юридичних осіб.

Слідство також встановило, що підозрювана передала електронні ключі доступу до автоматизованих систем іншому співробітнику відділу, який пізніше був засуджений за підробку документів.

За ці дії колишній посадовиці висунули підозру у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки.

Зазначимо, що службова недбалість карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше ми писали, у Вознесенську на Миколаївщині понад один мільйон гривень збитків завдала уповноважена з питань проведення публічних закупівель місцевому бюджету внаслідок своєї службової недбалості. За скоєне підозрюваній загрожує до п’яти років  позбавлення волі. 

Також на Миколаївщині у розтраті бюджетних коштів при реконструкції стадіону підозрюється директор ТОВ.

Ірина Глухова

Поділитися