21 лютого 2024 р. 13:30

Лідер кримськотатарського народу звернувся до кримчан із закликом

Фото: скріншот запису звернення Джемілєва

(Фото: скріншот запису звернення Джемілєва)

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв звернувся до кримчан із закликом триматися подалі від російських окупантів та їх поплічників.

Це звернення з'явилося у ТГ-каналі "Кримський вітер".

Він зазначив, що цього року очікується визволення Криму з-під російської окупації. При цьому Україна докладе максимум зусиль, щоб уникнути жертв серед мирних жителів під час воєнної операції.

Джемілєв закликав усіх цивільних осіб триматися подалі від військових об'єктів окупантів. Він також звернувся до громадян Росії покинути Крим, поки функціонує Керченський міст. Лідер кримських татар переконаний, що міжнародне право та справедливість обов'язково переможуть. А Крим буде звільнено та повернуто під контроль України.

Раніше повідомлялось про те, що в Джанкой у тимчасово окупованому росіянами Криму прибуло багато нових російських військових. Серед новоприбулих були помічені маркування сумнозвісної ПВК "Вагнер". Виявлені й військові з підрозділу бойових медиків "Друїд", 80 окремої арктичної бригади, військові автомобілі з Архангельської області та представники Республіки Комі.

"Джанкой став справжнім логістичним центром окупантів і плацдармом на вільні українські території. Благо наші агенти продовжують працювати, внаслідок чого, ми вже маємо ряд результативних прильотів", - заявили в "Атеш".

Також йшлося про те, що після підриву рашистами греблі Каховської ГЕС на дільницях Дніпра, які живлять водою Північно-Кримський канал, з'явилися сліди обміління. Руйнування російськими військами греблі Каховської гідроелектростанції 6 червня порушило цю систему. Наслідки стали очевидними вже в перші дні після того, що сталося. Вода вже не поступає до Кримського каналу. Різні українські відомства прогнозували такий результат.

Володимир Шкаєв

Поділитися