05 лютого 2024 р. 10:32

Комунальники у Херсоні забезпечили жителів водою та ліквідували наслідки обстрілів

Фото: Херсонська МВА

(Фото: Херсонська МВА)

Наприкінці минулого тижня працівники Херсонводоканалу ліквідували три аварії на мережі водопостачання та встановили чотири нових засувки на водопровідній мережі.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської МВА.

У дописі пресслужби також йдеться про те, що крім того було промито 66 м самопливного каналізаційного колектора та усунено чотири засмічення каналізації.


Фото: Херсонська МВА 

Додається, що МКП "ВУВКГ" м.Херсона забезпечило питною водою жителів селища у Дніпровському районі міста. Таким чином адміністрація підприємства задовольнила запит АТ "Укрзалізниці". Справа в тому, що на свердловині, яку експлуатують залізничники, сталась аварія. Працівники Херсонського водоканалу завезли 2000 л води для людей, які тимчасово залишилися без водопостачання, хоча вони не є їх абонентами.

Також повідомляється, що працівники КП "Парки Херсона" проводили прибирання укриттів та зупинок громадського транспорту. Вивозили ТПВ, стихійне сміття, гілля та листя. Вони також проводили прибирання вулиць, перших зелених та пішохідних зон.

"Комунальники також займалися ліквідацією наслідків обстрілів та проводили обпилювання дерев. Так, російська зброя накоїла біди в історичній частині міста. Були вибиті вікна, пошкоджені дахи і стіни, утворилося багато битого скла і будівельного сміття. У максимально короткий термін після прильоту комунальники прибрали цю територію за допомогою техніки, яку надали міжнародні партнери, вивантажили і вивезли сміття, закрили ОСБ плитами вибиті вікна і двері", - додали у дописі пресслужби.

Раніше повідомлялось про те, що працівники КП "Херсонміськсвітло" 1 лютого виконали роботи з відновлення повітряних ліній зовнішнього освітлення, які були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів на вулицях: Іллі Кулика, Івана Мазепи, Філатова та Маяковського.

13 січня було відновлено повітряні лінії зовнішнього освітлення після обстрілів на вул. Стрітеньскій, на перехресті вулиць Макарова й Філатова, та на перехресті вулиць Баженова та Рєпіна.

Володимир Шкаєв

Поділитися