26 березня 2024 р. 16:29

ЦНАПи на Херсонщині отримали новий екологічний транспорт

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Центри надання адміністративних послуг Херсонщини отримали електровелосипеди.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

У дописі відомства йдеться про те, що п'ятнадцять транспортних засобів передали до Борозенської, Кочубеївської, Милівської, Чорнобаївської, Бериславської, Музиківської, Станіславської, Білозерської, Херсонської та Дар'ївської громад.

Зазначається, що працівники ЦНАПів зможуть скористатися міцним та надійним електротранспортом, який дозволяє швидко пересуватися та зручно перевозити необхідний вантаж. Це підвищить мобільність фахівців та доступність надання адмінпослуг.


Фото: Херсонська ОВА

У пресслужбі додали, що допомога надійшла від організації "Кімонікс Інтернешнл Інк." у межах проєкту "Зміцнення громадської довіри" (UCBI – 4) — проєкт Агентства США з міжнародного розвитку.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині продовжують працювати мобільні ЦНАПи. Так, серед березня адміністратори мобільного ЦНАПу надали адмінпослуги жителям сіл Урожайне та Томарине. Завдяки "мобільному кейсу" спеціалісти опрацювали понад 60 послуг та провели 75 консультацій. Місцеві жителі звертались, щоб оформити реєстрацію місця проживання, довідок ВПО, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Також адміністратори прийняли заяви на зруйноване майно та заяви про присвоєння поштової адреси об'єктам нерухомого майна.

Також йшлося про те, що на правобережній Херсонщині активно впроваджують мобільні ЦНАПи. Такий ЦНАП у Чорнобаївській громаді запрацював наприкінці минулого року. Так, центр надання адміністративних послуг Чорнобаївської громади отримав автівку з "мобільним кейсом" за сприянням Мінцифри та Посольства Швейцарії в Україні. Тож спеціалісти вже здійснили перший виїзний прийом мешканців громади. За допомогою спеціального обладнання вони надали адміністративні послуги двом жителям тергромади за адресою їх проживання. Адміністратори прийняли заяви щодо пошкодженого майна внаслідок ворожих обстрілів та надали витяг про зареєстрованих осіб у житловому будинку.

Володимир Шкаєв

Поділитися