30 квітня 2023 р. 21:06

Жителям Херсонської громади надали пояснення щодо отримання грошової допомоги

Фото ілюстративне: ТСН

(Фото ілюстративне: ТСН)

Жителям Херсонської територіальної громади надали пояснення від організація ACTED, яка надає грошову допомогу для людей, у яких частково або повністю зруйноване.

Як повідомили в пресслужбі Херсонської МВА, якщо ваше житло частково чи повністю зруйноване внаслідок обстрілів, необхідно звернутись: – у районні у місті Херсоні ради (Дніпровську, Суворівську, Корабельну) – до старостату (Антонівський, Наддніпрянський, Садівський, Зеленівський, Комишанський, Степанівський).

У зв’язку з безпековою ситуацією жителі Антонівського старостинського округу для подання заявки можуть звернутися за номерами телефону: 0507081342, 0953191260, 0997762437 з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 13:00. Жителям Наддніпрянського, Садівського, Зеленівського, Комишанського, Степанівського старостатів та районних рад у місті Херсоні, необхідно звертатися по допомогу з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 14:00

Номера телефонів вказані суто для мешканців Антонівського старостинського округу.

Після надання заявки до старостату або районної ради у місті Херсоні, представники організації ACTED будуть здійснювати дзвінок для уточнення даних за вказаним у заяві номером телефону. Окрім цього, звертає увага Жителів на те, що, реєструючись на програму допомоги, Ви автоматично надаєте згоду на обробку Ваших персональних даних.

Попередження: працівники старостатів, районних рад у місті Херсоні або представники ACTED не можуть запитувати у жителів номер банківської картки, термін дії та тризначний код на звороті картки.

Відомо, що представниками Херсонської міської військової адміністрації досягнуто домовленостей з французькою неурядовою гуманітарною організацією ACTED щодо підтримки жителів Херсонської міської територіальної громади, в яких постраждало житло, але вони продовжують проживати на території громади.

Багатоцільова допомога від ACTED — це додаткова підтримка жителів Херсонської територіальної громади, які постраждали від війни.

Грошову допомогу можуть отримати жителі Херсонської територіальної громади, у яких внаслідок бойових дій було частково чи повністю зруйноване житло.

Допомога виплачується на кожного зареєстрованого члена родини, загальний розмір допомоги складає 6660 грн, на одного члена родини шляхом нарахування на картковий рахунок особи або грошовим переказом через Укрпошту.

Організація ACTED попереджає: реєстрація в програмі не дає 100% гарантії отримання допомоги! На даний час вже визначено відповідальних осіб за попередній прийом даних в районних у місті Херсоні радах та у всіх старостатах. У подальшому ці дані будуть передані до фахівців ACTED, які у свою чергу проводитимуть опитування та за необхідності запитуватимуть додаткову інформацію.

Володимир Шкаєв

Поділитися