12 грудня 2023 р. 13:01

У Херсоні припинили збут сурогатного алкоголю та контрафактних цигарок

Фото: Херсонська обласна прокуратура

(Фото: Херсонська обласна прокуратура)

У Херсоні правоохоронці припинили діяльність ОЗГ, яка спеціалізувалася на збуті сурогатного алкоголю та контрафактних тютюнових виробів

Як повідомили в пресслужбі Херсонської обласної прокуратури, чотирьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у виготовленні, збуті підакцизних товарів, а також зберіганні, придбанні, та збуті підроблених марок акцизного податку (ч. 3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 204, ч. 3 ст. 199 КК України).

За даними слідства, у березні 2023 року двоє братів, жителів Херсона, організували та очолили злочинну групу, до складу якої залучили спільних знайомих.


Фото: Херсонська обласна прокуратура

Повідомляється про те, що у Херсоні група займалася незаконним виготовленням алкогольних напоїв, їх зберіганням та збутом. Через мережу роздрібної торгівлі вони реалізовували виготовлений алкоголь та контрафактні тютюнові вироби. Сам процес виготовлення алкогольних напоїв відбувався без дотримання санітарних норм. Спирт невідомого походження "бутлегери" розводили водою, розливали у пластикову тару і розвозили замовникам та по точках продажу. 

"За місцем виготовлення і зберігання незаконної продукції, а також проживання фігурантів правоохоронці провели обшуки. Вилучили тютюнові та алкогольні вироби, документи та чорнові записи, засоби зв’язку, два автомобілі, ємності з барвниками, ароматизаторами та понад 200 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні. 

Досудове розслідування здійснюється ГУНП в Херсонській області.

Раніше повідомлялось про те, що поліцейські Херсонщини вилучили із незаконного обігу підакцизної продукції на суму понад 5 мільйонів 500 тисяч гривень.

Так, з березня поточного року по початок серпня поліцейські задокументували 310 адміністративних правопорушень у сфері нелегального обігу алкогольної продукції. Загалом за цей час поліцейські вилучили майже 14000 літрів алкогольних напоїв на суму близько 2333745 грн. Також за період відпрацювання поліцейські вилучили понад 60 тисяч пачок тютюнових виробів без акцизних марок на суму 3254780 гривень.

Також повідомлялось про те, що в Херсоні поліцейські припинили роботу підпільного підприємства з виготовлення контрафактного алкоголю та вилучили понад 51 тисячу пачок цигарок

Володимир Шкаєв

Поділитися