26 червня 2023 р. 09:59

У Херсоні поліцейський собака допоміг оперативно розкрити вбивство

Фото: Поліція Херсонської області Facebook

(Фото: Поліція Херсонської області Facebook)

Херсонські поліцейські оперативно розкрили вбивство в мікрорайоні "Таврійський": зловмисник відправлений під варту

Як повідомили 25 червня в пресслужбі поліції Херсонської області, повідомлення про злочин надійшло до поліції 23 червня ввечері. На сходах у під’їзді багатоповерхівки було знайдено мертвим місцевого жителя. Лікарі виявили у потерпілого колоту рану в області серця. Поліцейські впродовж нетривалого часу встановили обставини злочину та затримали підозрюваного у вбивстві.


Фото: Поліція Херсонської області Facebook

24 червня суд на час досудового розслідування помістив зловмисника на під варту.

Так, 23 червня, о близько 18:30 до чергової частини Херсонського районного управління поліції зателефонували зі служби "103". Медпрацівник повідомив, що карета "швидкої допомоги" виїхала за адресою одного з багатоквартирних будинків у мікрорайоні "Таврійський", де в під’їзді був виявлений мертвим місцевий мешканець.

Як розповів начальник поліцейського підрозділу Олександр Рогожин, під час огляду тіла лікарі встановили, що смерть 51-річного чоловіка настала в результаті отримання колотого поранення в область серця. Слідчо-оперативна група детально оглянула прилеглу територію, водночас працівники карного розшуку встановлювали можливих свідків. Під час огляду прибудинкової території поліцейські виявили біля однієї з лавок порожню пляшку та кілька пластикових стаканчиків із залишками спиртного, а за кілька метрів у траві правоохоронці помітили ніж та чохол до нього. Тож додатково на місце були викликані поліцейські-кінологи.


Фото: Поліція Херсонської області Facebook

Службовий собака "узяв слід", направився у під’їзд, де виявили потерпілого, та привів поліцейських до однієї з квартир, де проживає 44-річний громадянин. Також у цей час слідчі та оперативники вже встановили свідків і з’ясували, що цей чоловік, загиблий і ще один житель будинку разом розпивали на лавці спиртне. На грунті неприязнених відносин між потерпілим та його 44-річним знайомим виникла словесна перепалка. Після цього загиблий зайшов у під’їзд, за ним пішов і його опонент. Через хвилину останній вийшов та викинув у траву ніж із чохлом.

Поліцейські за погодженням із Херсонською окружною прокуратурою затримали чоловіка в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Сьогодні слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 "Умисне вбивство" Кримінального кодексу України. Також слідчий суддя підтримав клопотання слідства та обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.


Фото: Поліція Херсонської області Facebook

Також відомо, що у Херсоні поліцейські зупинили автомобіль, в якому незаконно перевозили понад 60 кг раків

Так, на одному з блокпостів у Херсоні поліцейські зупинили автомобіль "Шкода", водій якого перевозив водні живі біоресурси (раки) без відповідних документів.

Також відомо, що за скоєння смертельного ДТП у Херсоні повідомлено про підозру колишній поліцейській.

За даними слідства, у лютому цього року підозрювана перебуваючи за кермом автомобіля "Nissan Rogue", рухаючись по одній із вулиць не надала на перехресті доріг перевагу в русі іншій автівці, в результаті чого сталася дорожньо-транспортна пригода.

Внаслідок зіткнення обидва автомобілі викинуло на пішохідний перехід, де в цей час перебувала жінка. Від отриманих травм вона загинула на місці.

Володимир Шкаєв

Поділитися