21 листопада 2023 р. 14:14

У Херсоні почався опалювальний сезон: кого це торкнулося

Фото: Олександр Прокудін Facebook

(Фото: Олександр Прокудін Facebook)

У Херсоні стартував опалювальний сезон.

Про це повідомив у соцмережі Facebook начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

У повідомленні йдеться про те, що котельні запустили Херсонська ТЕЦ та "Херсонтеплоенерго".

"Уже перші житлові будинки почали отримувати тепло. Протягом тижня усі будуть під'єднанні до тепломережі", - повідомив посадовець.

Зі свого боку начальник Херсонської МВА Роман Мрочко повідомив про те, що найскладніша ситуація у микрорайоні "Корабел".

У цьому районі через постійні російські обстріли і досі повністю не відновлена електрика. Через це подача тепла відтерміновується. На відновлення електрики потрібно не менш ніж два тижні. Також, за словами посадовця, не всі голови ОСББ погоджуються приймати теплоносій у будинок, хоча мешканці можуть на цьому наполягати.

У Херсоні також окрему увагу приділили роботам, які наразі тривають із забиття вікон та дверей ОСБ-плитами.

Адміністрацією створені відповідні бригади, які оперативно виконують ці роботи. Основна мета - зекономити тепло у оселях людей, які зимуватимуть тут, і зберегти квартири херсонців, які виїхали, у придатному для житла стані.

Так, КП "Парки Херсона" продовжує закривати у багатоповерхівках плитами ОСБ вікна і двері, вибиті внаслідок обстрілів з боку російських окупаційних військ. Люди працюють, незважаючи на ворожі атаки та несприятливі погодні умови. Так, за два дні були забиті більше 80 вікон у багатоквартирних будинках Дніпровського та Корабельного районів Херсона. 

Раніше повідомлялось про те, що незважаючи на постійні обстріли, через які підготовка до зими зазнала труднощів, комунальні підприємства Херсона готові до опалювального сезону.

Серед труднощів підготовки до сезону Сергій Орєхов назвав нескінченні російські обстріли. У мікрорайоні "Корабел" ("Острів") процес ускладнює також відсутність електрики у повному обсязі.

Володимир Шкаєв

Поділитися