14 листопада 2023 р. 18:22

У Херсоні обговорили підтримку жителів регіону з боку Норвегії

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

Херсонщину відвідала делегація Представництва норвезької ради у справах біженців в Україні (NRC).

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

В повідомленні йдеться про те, що організація постійно підтримує жителів області. А ця зустріч – наступний крок до побудови ще більш ефективної взаємодії. Про алгоритм цієї роботи говорили Володимир Клюцевський – заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації, Михайло Лемак – заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації та Ян Лаурітс Егеленд – генеральний секретар NRC і Карло Альберто Геральді – регіональний директор в центральному та східноєвропейському районі NRC.

Повідомляється також про те, що йшлося про актуальні потреби населення. Зокрема щомісяця жителям правобережжя необхідно близько 165 тис. гігієнічних наборів, а ще 3 000 – спецнаборів для людей з інвалідністю.

"Через постійні обстріли не втрачає актуальності забезпечення будівельними матеріалами. Маємо постійний запит на шифер, металопрофіль, балка, стропила, блоки стінові, цегла, цемент. Дякуємо міжнародним партнерам за вже надану допомогу. Певні, подальша співпраця буде такою ж плідною", - йшлося в повідомленні пресслужби.

Раніше повідомлялось про те, що жителі Херсонщини продовжують отримувати необхідні медичні послуги.

Серед нагальних питань, які виникають у регіоні, - слухопротезування. На сьогодні Херсонщину підтримують фахівці київської організації "Науково-дослідницький інститут післявоєнної реабілітації та протезування". Представники цієї організації забезпечують мешканців правобережжя слуховими апаратами безоплатно.

Також повідомлялось про те, що Херсонський водоканал отримав необхідну для міста після підриву дамби Каховської ГЕС водоочисну установку та генератор для забезпечення стабільної роботи електрообладнання.

Володимир Шкаєв

Поділитися