28 серпня 2023 р. 23:36

Судно, що йшло з Кілії до Туреччини, потрапило в аварію у Чорному морі, - ЗМІ

Фото: скріншот з відео

(Фото: скріншот з відео)

Генеральне вантажне судно Amanos, яке прямує з порту Кілії в Одеській області до турецького Текірдагу, потрапило в біду в Чорному морі, у водах Румунії та Болгарії.

Про це повідомило видання УСІ із посиланням на Fleetmon.

За даними іноземного видання, морській охороні Румунії повідомили про стан судна, але екіпаж не звертався за допомогою і на додаток, відмовився від будь-якої допомоги, запропонованої румунським агентством SAR Arsvom.

Генеральне вантажне судно — це основне судно, яке може перевозити палетизовані та упаковані товари. Вони невеликі за розміром, порівняно з іншими суднами, такими як контейнерні судна; які можуть перевозити однотипні товари. Вони мають власні крани, які використовуються для завантаження та розвантаження в портах. Серед продуктів, які вони перевозять, є харчові продукти, хімічні продукти, взуття, одяг, меблі тощо.

"Судно виглядає так, ніби вода потрапляє за передній правий борт, але все ще пливе, хоча близько півночі йому довелося стати на якір біля берегів Румунії", - повідомляє Fleetmon.

Відео: ZIUA de Constanta

За даними видання, вночі з 26 на 27 серпня  Amanos зайшов у води Болгарії й рухався вздовж болгарського узбережжя, приблизно за 0,8 морської милі від берега. 

У квітні судно під прапором Коморських островів, яке перевозило живих тварин зіткнулося неподалік від Рені Одеської області, з судном під прапором Румунії, яке перевозило сульфат амонію.

Раніше вантажне судно під прапором Гвінеї-Бісау почало тонути у ніч на 5 квітня поблизу міста Кумлуджа в Анталії. Воно прямувало з турецького порту Іскендерун до Одещини.

У березні судно влетіло в інше пришвартоване судно, яке, зі свого боку, зіткнулося з катером.

Ще раніше судно, яке йшло за зерном в Одеську область, зіткнулося з іншим в Мармуровому морі.

Кирилл Бойко

Поділитися