07 січня 2023 р. 14:56

На Одещині в пожежі загинула жінка із трьома дітьми

Фото: ДСНС в Одеській області

(Фото: ДСНС в Одеській області)

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом загибелі жінки та трьох дітей через пожежу в Подільському районі Одеської області. 

Як зазначили в пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, наразі подію кваліфікували за пунктами 1, 2 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України ("Умисне вбивство") з приміткою "нещасний випадок".

Трагедія сталася  вчора, 6 січня, приблизно о 19:00 в селі Білине, що в Балтській громаді.

Наразі у справі призначені експертні дослідження, опитуються свідки, встановлюються обставини, що передували цій надзвичайній події.

Унаслідок пожежі в приватному житловому будинку загинула 31-річна жінка та троє дітей віком двох, трьох і чотирьох років, а 31-річний чоловік був госпіталізований до лікарні у важкому стані. 

Поліцейські встановили, що в оселі також знаходилися дві дівчинки шести та семи років, які змогли самостійно вибігти на вулицю під час пожежі. Старша з них розповіла правоохоронцям, що займання сталося під час розпалювання печі.

Зараз дівчатка знаходяться в родичів, з ними працює психолог Державної служби з надзвичайних ситуацій. Стан постраждалого чоловіка важкий.

У 2022 році рятувальники нарахували на території Одещини 370 пожеж. Здебільшого займання стається через порушення правил пожежної безпеки під час намагання обігріти приміщення, коли вимикають електроенергію.

Так, кількість пожеж в електрогосподарстві Одеської області з 1 листопада по 1 січня сягнула 111, що на 40% більше ніж в аналогічний період минулого року. 

Через пожежі побільшала кількість випадків отруєння чадним газом лише за добу 7 грудня в регіоні були ушпиталені 11 осіб, що отруїлися, серед яких семеро - діти. Найстаршій дитині з постраждалих - 15 років, наймолодшому – три роки.

А в листопаді троє чоловіків загинули під час пожежі в приватному будинку в Роздільній Одеської області, а також одна жінка постраждала під час пожежі в одеському готелі. 

Окрім того, 16 листопада, в Одесі в одному з будинків на вулиці Краснова стався вибух, попередньо через витік побутового газу.

Кирило Бойко

Поділитися