18 грудня 2023 р. 21:25

На правобережній Херсонщині активно впроваджують мобільні ЦНАПи

Мобільний ЦНАП. Фото: Херсонська ОВА

(Мобільний ЦНАП. Фото: Херсонська ОВА)

На Херсонщині у Чорнобаївській громаді вже запрацювали мобільні ЦНАПи.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

Йдеться про те, що днями центр надання адміністративних послуг Чорнобаївської громади отримав автівку з "мобільним кейсом" за сприянням Мінцифри та Посольства Швейцарії в Україні.


Мобільний ЦНАП. Фото: Херсонська ОВА

Тож спеціалісти вже здійснили перший виїзний прийом мешканців громади. За допомогою спеціального обладнання вони надали адміністративні послуги двом жителям тергромади за адресою їх проживання.

"Адміністратори прийняли заяви щодо пошкодженого майна внаслідок ворожих обстрілів та надали витяг про зареєстрованих осіб у житловому будинку", - йдеться у дописі пресслужби.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині Станіславська громада отримала мобільну очисну станцію води. Ця установка може задовольнити потреби у якісній питній воді для 5000 людей. Вона робить придатною для споживання до 12 тонн води. При цьому, значна перевага станції – мобільність.

Тепер мобільна система очищення курсуватиме за графіком чотирма селами громади – Станіслав, Олександрівка, Широка Балка та Софіївка.

Також на Херсонщині продовжується ліквідація наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Проект з відбудови населених пунктів розширюється. Ще 76 населених пунктів регіону, а це додатково 3000 будинків, будуть відновлені. Вже розпочаті обстеження будинків для складання актів пошкоджень. 

Також у ході виконання урядового експериментального проєкту щодо комплексного відновлення населених пунктів вже приступили до перших п'яти житлових будинків у Посад-Покровському на Херсонщині.

Об'єкти матимуть площу 70 кв. м і внутрішнє оздоблення, до кінця року власники зможуть заїхати у нові оселі.

Володимир Шкаєв

Поділитися