22 грудня 2023 р. 10:48

Мобільний центр зайнятості почав роботу на Херсонщині

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

На Херсонщині запрацював мобільний центр зайнятості.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА.

Йдеться про те, що нещодавно Херсонський обласний центр зайнятості отримав мобільний центр надання послуг. Тепер навіть жителі найвіддаленіших населених пунктів Херсонщини у форматі "єдиного вікна" зможуть отримати кваліфіковану допомогу фахівців.

"Перший виїзд спеціалісти здійснили до Посад-Покровського. Зараз у селі мешкає близько 800 людей, їх планують залучити до суспільно корисних робіт за державною програмою "Армія відновлення". Також у населеному пункті живе чоловік, якій отримав грант у межах програми "Власна справа" і на ці кошти зміг відновив роботу своєї СТО. Фахівці обласного центру зайнятості перевірили виконання умов договору мікрогранту", - йдеться у дописі пресслужби.

Раніше повідомлялось про те, що під час місії до Херсонської області д-р Ярно Хабіхт, Представник ВООЗ в Україні, Сергій Дубров, перший заступник міністра охорони здоров’я, Емануеле Бруні, Менеджер із надзвичайних ситуацій ВООЗ в Україні разім із командою відвідали нещодавно встановлену модульну станцію у Херсонській області. Вона слугуватиме опорним пунктом екстреної медичної допомоги (ЕМД) замість пошкоджених закладів для забезпечення безперервності надання послуг.

Також повідомлялось, що від початку листопада на Херсонщині відновлено виїзні флюорографічні обстеження жителів, що дозволяє на ранніх стадіях діагностувати туберкульоз й інші захворювання органів грудної клітки.

Лікарям з Херсонщини у складних умовах подолання наслідків повені після підриву дамби Каховської ГЕС допомагали колеги з різних регіонів України. Так, у липні місяці за підтримки Міністерства охорони здоров'я у регіоні працювали близько 50 медиків з Полтавщини, Волині, Тернопільщини, Києва, Одеси та Чернівців.

Володимир Шкаєв

Поділитися