19 вересня 2023 р. 16:11

Миколаївщина передала Херсонській громаді броньований автомобіль

Броньоване авто. Фото: Роман Мрочко / Telegram

(Броньоване авто. Фото: Роман Мрочко / Telegram)

На Херсонщині отримали черговий броньований автомобіль від Миколаївської ОВА.

Як повідомив начальник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко, це автомобиль марки "Форд" 2012-го року. Він буде переданий одному зі старостатів Херсонської МВА, який найбільше потерпає від обстрілів.

За словами керівника МВА, Раніше Миколаївська ОВА передала броньоване авто 1994-го року "Мерседес". Це автівка підвищеної прохідності.  Вказані авто передані в користування на безоплатній основі.

"Передане декілька місяців тому благодійниками в Антонівський старостат броньоване авто вже врятувало життя людей під час обстрілу! Тож для нас - це не просто дорогі подарунки, а питання життя і смерті", - зазначив очільник Херсонської МВА.

Відомо також про те, що рятувальники Головного управління ДСНС України у Херсонській області отримали від Громадської організації "Львівський оборонний кластер" 100 бронежилетів 4-го класу захисту.

Це вже друга допомога від наших друзів. Першу партію бронежилетів отримали одразу після звільнення м. Херсон у кількості 350 шт.

Також відомо про те, що Херсонщина отримала 10 автівок "швидкої допомоги" з Дніпра.

Так, до Херсонського обласного територіальному центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф прибули медичні автомобілі типу В.

Карети "швидкої" надало КП "Автопідприємство санітарного транспорту" Дніпровської міської ради.

Автівки оснащені всім необхідним обладнанням та устаткуванням для надання невідкладної допомоги.

Транспорт має декілька типів нош, крісло для евакуації, тонометри, пульсоксиметр, стаціонарний кисень, зволожувач кисню, пристрій іммобілізації та інше. Це дозволяє проводити реанімаційні заходи вже під час транспортування пацієнтів до медзакладу.

Володимир Шкаєв

Поділитися