27 червня 2023 р. 19:12

Майже 300 людей з Херсонщини подали заявки на отримання допомоги від держави

Фото: Херсонська ОВА

(Фото: Херсонська ОВА)

До 31 серпня жителі Херсонської області, котрі проживали у підтоплених населених пунктах, можуть отримати 5000 грн від держави. 

Про це повідомили в пресслужбі Херсонської ОВА після наради, яка пройшла 27 червня у Херсоні під головуванням першої заступниці Міністра соцполітики України Дар'ї Марчак.

Чиновниця відвідала Херсонщину та разом із заступником начальника Херсонської ОВА Ярославом Шанько провела нараду, в якій взяли участь керівники органів місцевої влади та органів соцзахисту населення громад області.

Тема – виплата грошової допомоги жителям Херсонщини, постраждалим від підриву Каховської ГЕС.

Так, жителі Херсонської області, котрі проживали у підтоплених населених пунктах, до 31 серпня можуть отримати 5000 грн на кожного члена родини від держави. Нині заявки на отримання допомоги подали 287 людей.

Люди, які з 6 червня виїхали із підтоплених районів тимчасово окупованої території на підконтрольну територію України, також мають право на отримання виплат.

Відповідне рішення нещодавно ухвалив Кабінет Міністрів України, виділивши на це 560 млн грн. 

Детальний алгоритм подачі документів – на інфографіці:


Фото: Херсонська ОВА

На ранок 27 червня на р. Дніпро у створі поста "Херсон" рівень води після підриву греблі Каховської ГЕС увійшов в природнє русло, коливання рівня відповідають природним коливанням цієї пори року.

Підтопленими залишаються два населені пункти (два будинки) на правому березі р. Дніпро.

Володимир Шкаєв

Поділитися