25 жовтня 2023 р. 15:58

Комісія вивчила обставини булінгу в селі Шевченкове: які результати

Фото: medcollege.com.

(Фото: medcollege.com.)

Завершено службову перевірку за фактом жорстокого поводження дітей у школі в селі Шевченкове Кілійської громади Ізмаїльського району Одеської області. Комісія у складі 8 осіб провела вивчення обставин цього інциденту. За результатом опитування та анкетування учасників освітнього процесу, а також спілкування з практичним психологом та соціальним педагогом освітнього закладу члени комісії прийшли до висновку, що такий  інцидент є поодиноким і не має ознак системності.

Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер з посиланням на директора Департаменту освіти і науки Олександра Лончака.

Комісією було визнано недостатньою роботу адміністрації школи щодо запобігання та протидії проявам булінгу (цькування). За неналежне виконання посадових обов’язків до дисциплінарної відповідальності притягнено директора та заступника директора з навчально-виховної роботи.

Наразі з усіма учасниками інциденту продовжує працювати практичний психолог. Учнів поставлено на внутрішньошкільний облік та Служби у справах дітей.

Мати одного з кривдників, яка в цій школі працює педагогом, у зв’язку зі стресовою подією, отримала значний розлад здоров’я, що підтверджено документально і наразі вона перебуває на лікарняному. Як матір, окрім моральної шкоди, вона понесе покарання у рамках кримінального провадження, ступінь якого визначить суд.

За словами голови ОВА, мати хлопчиків, які постраждали, самотужки виховує шестьох синів. Зараз діти почувають себе добре, продовжують навчання, про подію згадувати не бажають. Перед ними вибачились. Єдине, що бажає наразі їх родина, аби їх залишили у спокої.

Нагадаємо, раніше правоохоронці почали кримінальне провадження щодо жорстокого поводження з дітьми через булінг учня школи в селі Шевченкове Кілійської громади Ізмаїльського району Одеської області. 

Вчительку, син якої брав участь у булінгу хлопця в Шевченковому, відсторонили від роботи.

Сергій Лозовський

Поділитися