25 квітня 2023 р. 16:54

Ексочільницю Центру протидії дезинформації призначили заступницею директора НАБУ

Фото: НАБУ

(Фото: НАБУ)

Колишня очільниця Центру протидії дезинформації Поліна Лисенко обійняла посаду заступниці директора Національного антикорупційного бюро України. 

Про це повідомила пресслужба НАБУ

Зокрема на посаді вона має поліпшити комунікацію бюро з суспільством, зміцнити взаємодію з громадськими організаціями та міжнародними партнерами.

Поліна Лисенко працювала в команді Національного бюро у 2015-2019 роках. Після цього очолювала Департамент міжнародно-правового співробітництва та повернення активів Офісу Генерального прокурора (2019-2020), керувала проєктом з розбудови судової гілки влади та міжнародної співпраці Офісу простих рішень та результатів, очолювала Департамент інформаційної політики та зв'язків з громадськістю АТ "Укрзалізниця" (2020-2021), та керувала Центром протидії дезінформації при Раді наіональної безпеки та оборони України (2021-2023). 

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 20 квітня, звільнив Поліну Лисенко з посади голови Центру протидії дезінформації.

Центр протидії дезінформації - робочий орган Ради національної безпеки і оборони України, утворений відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 11 березня 2021 року.

Центр забезпечує здійснення заходів щодо протидії поточним і прогнозованим загрозам національній безпеці та національним інтересам України в інформаційній сфері, забезпечення інформаційної безпеки України, виявлення та протидії дезінформації, ефективної протидії пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям, запобігання спробам маніпулювання громадською думкою.

20 серпня 2021 року Лисенко повідомила "Детектору медіа", що йде у декрет.  За словами Лисенко, обов’язки керівника Центру було покладені на її першого заступника Андрія Шаповалова.

У березні 2021 року для протидії російській дезінформації та пропаганді в Україні створили два спеціальні органи. Зокрема, на базі РНБО був створений Міжнародний центр протидії дезінформації. У складі Мінкульту був створений Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.  

Кирило Бойко

Поділитися