04 грудня 2023 р. 16:13

Британське місто планує стати побратимом Миколаєва

Фото: Інтент / Наталя Довбиш

(Фото: Інтент / Наталя Довбиш)

Рада міста Глазго у Великобританії запропонувала Миколаєву дружбу та солідарність як місту-побратиму.

Як повідомляє ВВС, Голова Ради Сьюзен Ейткен зустрілася з представниками України у Сполученому Королівстві, щоб знайти в Україні місто-побратим та обговорили певні деталі.

У повідомленні йдеться про те, що Миколаїв, який постраждав від російських ракетних ударів, був обраний через спільну з британським містом історію суднобудування. 

"Ми віримо, що жителі Глазго будуть готові надати практичну підтримку та допомогу, а також моральну підтримку жителям Миколаєва, оскільки ви працюєте, щоб задовольнити їхні потреби та відновити своє місто серед постійної загрози унаслідок російської агресії", — йдеться у листі ради Глазго.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич зазначив у своєї відповіді до ради британського міста, що побратимство з Глазго було б великою честю.

"Від імені Миколаївської міської ради та всіх жителів міста-героя Миколаєва маю честь висловити шану всім дружнім людям Глазго, вашій міській раді та ти особисто. Для мене і для нашого міста велика честь розширювати наші міжнародні зв’язки в такий складний для України час, ділитися міжнародним досвідом, щоб відбудувати Миколаїв і якнайшвидше завершити війну", - відповів Сєнкевич.

Також у повідомленні зазначається, що пропозицію про побратимство буде представлено на повному засіданні Ради Глазго найближчими днями. Радникам буде запропоновано просувати прогрес у підписанні меморандуму про взаєморозуміння та запросити представників українського міста на церемонію в Глазго.

Раніше повідомлялось про те, що Миколаїв та норвезьке місто Крістіансанн стали містами-партнерами.

Відповідний меморандум підписали мер Миколаєва Олександр Сєнкевич разом із мером міста Крістіансанн Яном Скісландом під час Європейської конференції з демократії та прав людини.

Володимир Шкаєв

Поділитися