09 серпня 2023 р. 09:18

Браконьєри на Миколаївщині отримали вирок суду: сплатити майже 900 тисяч гривень

Фото ілюстративне: Prostopravo

(Фото ілюстративне: Prostopravo)

На Миколаївщині за незаконний вилов водних біоресурсів трьом рибалкам доведеться сплатити близько 880000 гривень

Як повідомили 8 серпня в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, Очаківським міськрайонним судом Миколаївської області розглянуто справу за позовом Миколаївської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) до громадян, що займалися браконьєрством в акваторії Чорного моря в районі Тендрівської коси та Ягорлицької затоки.

Так, в повідомленні йдеться, що троє чоловіків із застосуванням заборонених знарядь лову, попри встановлену заборону на вилов водних біоресурсів, виловили 709 особин різної породи риб та ракоподібних, серед них дев’ять особин червонокнижної севрюги та 167 крабів, чим завдали шкоди рибному господарству держави на суму близько 880 тис грн.

Обвинувальні акти стосовно вказаних осіб розглянуто Очаківським міськрайонним судом у попередні роки.

Разом з тим, органом контролю, уповноваженим на захист інтересів держави у сфері відтворення водних живих біоресурсів, самостійні заходи щодо стягнення шкоди з винних осіб поза межами кримінальних проваджень тривалий час не вживалися. Це стало підставою для пред’явлення відповідного позову Миколаївською окружною прокуратурою, який розглянуто Очаківським міськрайонним судом та задоволено у повному обсязі.

Стягнуті з відповідачів кошти будуть відшкодовані до місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища місцевого бюджету за місцем заподіяння шкоди, тобто до бюджету Очаківської міської територіальної громади.

Також відомо, що двоє жителів Миколаївської області без дозволу наловили понад півтори тисячі рибин на суму понад два мільйони гривень. 

Володимир Шкаєв

Поділитися