19 серпня 2022 р. 10:27

Зранку на Одещині без світла залишалися шість населених пунктів

Фото: ДТЕК Одеські електромережі

(Фото: ДТЕК Одеські електромережі)

Негода, що останніми днями вирує територією Одеської області регулярно залишає без електропостачання населені пункти. 

Наразі, станом на восьму ранку 19 серпня, за даними ДТЕК Одеські електромережі, без електроенергії залишалися шість населених пунктів в області.

За ніч спеціалісти відновили електропостачання в шести населених пунктах області, відремонтували чотири повітряні лінії та 49 трансформаторних підстанцій.

Загалом ввечері 18 серпня через негоду були знеструмлені 12 населених пунктів, пошкоджено шість повітряних ліній та 79 трансформаторних підстанцій. 

В ДТЕК Одеські електромережі повідомляють, що для ліквідації наслідків негоди працюють 11 бригад - 22 працівники та 11 одиниць техніки. 

Зазначимо, що буревій та дощ знеструмили 19 населених пунктів в Одеській області 16 серпня, та не встигли електрики відремонтувати мережі, як вночі 17 серпня трапилася нова негода

В Одесі негода також наробила лиха. Плитка та козирок під'їзду обвалилися через дощ 16 серпня в будинку на вулиці Хуторській в Одесі. Через підтоплення вулиць Одеси, викликане негодою, тимчасово призупиняли рух восьми трамвайних маршрутів та двох тролейбусних.

Через нещодавню негоду 11 серпня в Одеській області були знеструмлені 17 населених пунктів. Найбільше постраждав Одеський та Роздільнянський райони.

Тоді ж в Одеській мерії повідомили про падіння трьох дерев та семи великих гілок. А за адресою: вул. Корольова, 80а велика гілка впала на автомобіль. 

До того через негоду на Одещині електрикам довелося відновлювати електропостачання у 14 населених пунктах. Тоді найбільше постраждали Березівський та Роздільнянський райони.  

З 1 липня Україна почала експорт електроенергії потужністю 100 МВт до Румунії, що є початком комерційного обміну електроенергією між Україною та Європою.

Поділитися