01 жовтня 2022 р. 08:59

Вранці ворог атакував Одещину 2 ракетами

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Перед світанком 1 жовтня по Одещині було нанесено ракетний удар 2 ракетами.

Про це повідомляє Служба зв’язків з громадськістю повітряного командування "Південь".

На думку військових, це були ракети "Іскандер". 

Влучено в об'єкт промислової інфраструктури, пошкоджено електропідстанцію, кілька навколишніх будівель. В одному з приватних гаражів спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували.

Постраждалих, на щастя, немає.

Корабельне угрупування, за даними командування, складається з 16 кораблів та маневрує в штормових умовах вздовж кримського узбережжя, подалі від наших засобів ураження, поближче до пунктів базування. Але 3 надводних ракетоносії, споряджені 24 «Калібрами» та 3 великих десантних кораблі, як натяк на безглузду десантну операцію, перебувають у бойовій готовності. 

Також ввечері 30 жовтня, близько 20:00 години, у небі біля Одеси, силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Південь" був збитий над морем російський безпілотник оперативно-тактичного рівня, ймовірно "Орлан-10". 

Напередодні ворог атакував Одещину та Миколаївщину дронами-камікадзе, а саме Shahed-136.

П'ять спрямували на Миколаїв, де два досягли цілей, а три вдалося збити, а два інших летіли до Одеси, але їх знищили сили протиповітряної оборони.

Ввечері 27 вересня ворог намагався вчергове атакувати Одеську область безпілотними літальними апаратами проте невдало. В той же день два ворожих винищувачі Су-35 атакували Одеську область з боку Чорного моря, випустивши дві ракети з кримського напряму.

Вночі 26 вересня, протиповітряна оборона збила один Shahed-136. Проте два інших влучили в об'єкт військової інфраструктури. Внаслідок масштабної пожежі і детонації боєприпасів, військові та рятувальники змушені були організувати евакуацію цивільного населення.  

25 вересня ворог вже атакував місто таким апаратом та влучив у адміністративну будівлю. А 23 вересня російські військові атакували Одесу дронами-камікадзе "Шахід - 136", влучивши в порт та вбивши цивільну особу.

В той ж час останній раз ракети ворог використовував у серпні і також ракетою повітряного базування Х-59, яку випустив літак Су-35, з напрямку Чорного моря.

Поділитися