14 листопада 2022 р. 13:15

В суди Одещини за дев'ять місяців намагалися пронести півтори тисячі одиниць вогнепальної зброї

Фото: ілюстративне

(Фото: ілюстративне)

Служба судової охорони (ССО) впродовж січня-жовтня 2022 року вилучила в охочих попасти до будівель судів Одеської області 1,5 тисячі одиниць вогнепальної зброї.

Як повідомили у службі, також охоронці вилучили 5,5 тисяч патронів, 2,5 тисячі ножів та навіть одну гранату. Загалом за 9 місяців бійці ССО вилучили в громадян на вході до судів регіону 12 тисяч заборонених предметів. 

"Ми просимо громадян дотримуватися правил і не брати до суду речі, яким там не місце, або ж не нарікати на дії працівників Служби, які запобігають пронесенню таких предметів у будівлі суду", – зазначив начальник Одеського територіального управління Служби судової охорони Петро Талпа

В Україні за цей період зареєстровані спроби пронести до судів країни 3 тисяч 206 одиниць вогнепальної зброї, що у 18 разів більше, ніж за аналогічний період 2021 року (180 одиниць). А в загалі з січня по жовтень 2022 року бійці ССО вилучили в охочих відвідати суди майже 110 тисяч заборонених предметів.

"З початком війни ризики роботи Служби тільки збільшилися. Коли сотні тисяч громадян мають дозвіл на володіння зброєю або можуть її отримати для захисту своєї Батьківщини, кількість спроб потрапити до судових установ із вогнепальною зброєю суттєво зросла", - зазначили в ССО. 

У червні 2021 року Приморський районний суд Одеси засудив на два роки позбавлення волі чоловіка, який 28 лютого 2020 року, перебуваючи під конвоєм зумів пронести в залу засідань суду муляж гранати, та погрожував підірвати присутніх та себе.

У судовому засіданні чоловік провину визнав повністю та показав, що тривалий час незаконно тримається під вартою по сфальсифікованому обвинуваченню за фактом вбивства громадянина Ізраїлю, тому збрехав, що підірве гранату з метою привернути увагу громадськості. У скоєному щиро покаявся.

У 2020 році співробітники Служби судової охорони виявили у відвідувача Одеського апеляційного суду муляж бойової гранати. Про це повідомили у пресслужбі ССО.  "Під час поверхневої перевірки чоловіка, який намагався 18 серпня потрапити до Одеського апеляційного суду, серед його речей співробітники Служби судової охорони виявили предмет, схожий на бойову гранату Ф-1.

Поділитися