11 жовтня 2022 р. 20:24

В Одеській області перерахують переселенців

В Одеській області перерахують переселенців

Координаційний гуманітарний штаб Одеської області у жовтні та листопаді планує перерахувати внутрішньо переміщених осіб в регіоні з метою відокремити тих, хто змінив місце проживання в межах області.

Про це повідомив керівник штабу Олексій Чорний

За його словами, люди, які змінили місце проживання через початок повномасштабної агресії російської федерації в межах Одеської області, тобто переїхали з одного населеного пункту регіону в інший, не є внутрішньо переміщеними особами, тож не мають права на ті пільги, які отримують ВПО. Серед іншого це стосується отримання гуманітарної допомоги та виплат, які надають міжнародні організації. Таких багато реєструвалося в березні та квітні.

Станом на 4 жовтня на облік як внутрішньо переміщені особи встали 116 тисяч 322 особи, серед яких:

  • 34 тисячі 745 дітей.
  • 4 тисячі 280 осіб з інвалідністю.

Найбільша кількість в Одеському районі - 64 тисячі 748 осіб, більшість з яких безпосередньо в Одесі - 46 тисяч 571. На другому місці Ізмаїльський район - 13 тис. 304 особи, а на третьому - Подільський район, де мешкають 10 тисяч 359 осіб. 

Втім, як зазначив Олексій Чорний, кожного дня в області реєструються понад 200-300 осіб.

У вересні голова Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко повідомив, що активізація бойових дій на сході та на півдні України неминуче призведе до пожвавлення переміщення людей із зони боїв до більш спокійних регіонів, тож Одеській області треба готуватись до збільшення кількості переселенців.

Раніше голова Іванівської селищної ради в Одеській області Віктор Лобач підписав меморандум з благодійним фондом про будівництво в Іванівці п'яти 16-квартирних двоповерхових будинків.

У серпні Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Одеська обласна військова державна адміністрація повідомило про очікування переселення 40 тисяч мешканців Миколаївщини на територію Одеської області ще до настання холодів.

На семи гектарах біля міста Біляївка, що в Одеській області, зведуть житло для вимушених переселенців із зони бойових дій, які через війну залишились без даху над головою. 

Поділитися