11 жовтня 2022 р. 18:22

У вересні координаційний гуманітарний штаб отримав менше допомоги ніж у серпні

У вересні координаційний гуманітарний штаб отримав менше допомоги ніж у серпні

Координаційний гуманітарний штаб Одеської області у вересні отримав 362 палети допомоги що майже вполовину менше ніж  серпні. 

Про це повідомив керівник штабу Олексій Чорний під час презентації звіту роботи штабу у вересні. 

Втім він зазначив, що у жовтні очікують на збільшення обсягів допомоги через те, що штаб планує запустити співпрацю із Всесвітньою продовольчою програмою Організації об'єднаних націй. Співпрацю планували розпочати  вересні, але з різних причин змогли запустит лише у жовтні. 

"Там буде багато продовольства для громад, тож ми очікуємо, що обсяги гуманітарної допомоги у жовтні зростуть", - зазначив він.

World Food Programme готується до передачі на склади Гумштабу великої партії продуктів харчування: а саме рису, олії, гороху, муки. Все це увійде до продовольчих наборів, планується заготовити та роздати 200 тисяч таких наборів мешканцям Одеської області, які опинились у скрутному становищі.

Також Олексій Чорний наголосив, що зменшення обсягів допомоги взагалі загальна тенденція.

"Це стосується не лише нашого штабу, але й інших організацій які працюють з донорами. Ми вже десь три місяці спостерігаємо зменшення обсягів. Залишаються лише великі організації, в яких є бюджети, та які можуть планувати діяльність на роки вперед Здебільшого це організації агенції ООН", - зазначив він. 

Наприклад, за вересень отримано ще чотири вантажівки з гуманітарною допомогою від UNICEF у вигляді засобів гігієни та баків для зберігання води.

7 жовтня, до Координаційного гуманітарного штабу Одеси завітав предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

У серпні Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун відвідала Одеську область. Представниця ООН зустрілася з керівником Координаційного Гуманітарного штабу при Одеській обласній військовій адміністрації Олексієм Чорним. Тоді ж  обговорили можливість підтримки та фінансування штабу від структур ООН, про програми та проєкти штабу.   

Поділитися