16 листопада 2022 р. 20:12

На деокуповану Херсонщину повертаються поліція та сервісний центр МВС

Фото: Національна поліція України

(Фото: Національна поліція України)

Розлідуванням злочинів в Херсонщині займаються кращі спеціалісти СБУ та МВС, а в більшості звільненних населених пунктів відновилась робота поліції.
Про це під час прямого ефіру на телемарафоні «Єдині новини» заявив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирьский.

"Кращі спеціалісти і мобільна лабораторія зібрані. Фактично поліція, яка працювала у Харківській області і розслідувала воєнні злочини, кращі представники нашого експертного центру, Служби безпеки України  працюють там. Щоб якомога швидше і ефективніше зафіксувати докази цих воєнних злочинів, взяти покази у свідків, які зараз там залишаються. Ну і власне затримати злочинців – тих, хто співпрацювали з владою окупантів", – запевнив голова МВС.

Фото: Facebook Дениса Монастирського

За словами Дениса Монастирського, наразі у Херсоні відбувається встановлення місць поховання закатованих жертв російського терору та проводиться ексгумація тіл. 

Також з 16 листопада в Херсоні за адресою вулиця Маяковського, 10 розпочав роботу мобільний сервісний центр МВС.
В ньому місцеві можуть отримати необхідні послуги: відновити документи, зареєструвати та перереєструвати транспортні засоби, посвідчення водія, в тому числі міжнародні. Також для мешканців міста створили точку доступу до wi-fi супутникового інтернету Starlink.

На теперішній час поліція вже відновила свою роботу у 182 із 229 деокупованих населених пунктів правобережжя Херсонщини. В інших поки що тривають стабілізаційні дії.

За словами Міністра, більшість колаборантів Херсонщини відступила разом із російськими військами. Проте МВС України вже має списки тих, хто співпрацював з російськими окупантами. Орієнтування на зрадників розіслані на понад 30 блокпостів, 16 з яких оточують Херсон. Враховуючи практику затримання таких осіб в інших деокупованих регіонах, результати стабілізаційних заходів слід чекати за кілька тижнів.

Поділитися