09 березня 2022 р. 17:05

П'ять мільйонів із застави за одеського віцемера Бриндака підуть на підтримку ЗСУ

П'ять мільйонів із застави за одеського віцемера Бриндака підуть на підтримку ЗСУ

9 березня Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання адвоката виконуючого обов’язки заступника Одеського міського голови Олега Бриндака та зменшив розмір застави з 24 млн 970 тис. гривень на 19 млн 920 тис. грн.

Про це повідомила пресслужба ВАКСу.

Суму, на яку зменшено заставу, а саме 5 млн 50 тис. гривень, буде перераховано на спеціальний рахунок для збору коштів на підтримку Збройних Сил України за ініціативою самого Бриндака та заставодавців.

Нагадаємо, 8 лютого заступнику міського голови Одеси Олегу Бриндаку, продовжили дію запобіжного заходу в частині продовження процесуальних обов’язків за підозрою у справі щодо створення та діяльності злочинної організації в Одесі. 

Утім, ВАКС дозволив Бриндаку вільно переміщуватись територією України і не брати на це дозволу в органів досудового розслідування. 

Нагадаємо, за версією слідства, впродовж 2016-2019 років мер Одеси Геннадій Труханов діяв у складі злочинної організації, яка, зловживаючи своїм становищем, передавала права на забудову земельних ділянок. Спеціалізована антикорупційна прокуратура вважає, що група представників органів місцевого самоврядування розподіляла між собою кошти, які мали надійти до міського бюджету Одеси. Керівник групи — місцевий бізнесмен Володимир Галантернік. Слідчі вважають Олега Бриндака причетним до зазначеної злочинної діяльності.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися