24 грудня 2022 р. 12:40

"Потяг святого Миколая" завітав на Південь: перша зупинка - Миколаїв

Фото: Укрзалізниця/ Телеграм

(Фото: Укрзалізниця/ Телеграм)

Сьогодні Святий Миколай та його помічники на святковому поїзді прямують на південь України.

Про це повідомила "Укрзалізниця" в telegram.

Першою зупинкою в цій подорожі став Миколаїв. Святковий поїзд прибув до місцевого залізничного вокзалу о 8:00.

Це місто багато місяців знаходилось поблизу лінії фронту, і діточки були позбавлені радощів.  Але ж ми знаємо, що дива трапляються там, де їх чекають, - додається в повідомленні

Зазначається, що сьогодні понад 200 діточок отримали подарунки від UNICEF на залізничному вокзалі, ще тисячі подарунків Миколай доручив місцевій владі передати маленьким мешканцям міста, які не потрапили на цю зустріч.                                         

Відомо, що "Потяг святого Миколая" — це спільний проєкт Укрзалізниці та Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй UNICEF. Реалізується він у співпраці з обласними та місцевими військовими адміністраціями. Мета проєкту — привітати із прийдешніми святами дітей з деокупованих територій, у тому числі й з Миколаївської області. Окрім Миколаєва, потяг планує побувати в Херсоні, Донеччині та Харківщині.     

Напередодні ми повідомляли про те, що для переселенців у Миколаєві планується додаткова допомога від ООН.          

У листопаді в рамках проєкту ЮНІСЕФ "Спільно. Точка зустрічі" в Одесі відкрили тимчасовий хаб з питань життєзабезпечення для переселенців.

Ще один центр для тимчасового прихистку переселенців, але вже від муніципалітету, добудовують на вулиці Хімічній в Одесі.                 

У жовтні ЮНІСЕФ доставила в Україну 2,3 мільйони доз вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech, які надав уряд США в рамках ініціативи COVAX.                            

Тетяна Каптур

Поділитися