06 вересня 2022 р. 16:02

Партнеру Коломойського, який судився через Одеський ринок, можуть скасувати розшук

Партнеру Коломойського, який судився через Одеський ринок, можуть скасувати розшук

Вищий антикорупційний суд зобов'язав генерального прокурора - колишнього нардепа-одесита Андрія Костіна розглянути клопотання про скасування постанов про розшук колишнього бізнес-партнера Ігоря Коломойського, почесного президента Федерації тенісу України Вадима Шульмана.

Таке рішення 30 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє "Слово і діло".

"Задовольнити скаргу частково. Зобов'язати Генерального прокурора Костіна А.Є. розглянути клопотання адвоката Шишко Г.С. про скасування постанов про розшук від 09.08.2022 у порядку, визначеному ст. 220 КПК України", – йдеться в рішенні.

Вадима Шульмана підозрюють в легалізації коштів злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича. За версією слідства, підозрюваний був задіяний у злочинній організації експрезидента, до складу якої входили члени його родини та особи з його найближчого оточення. Діяльність організації поширювалася на територію Донецької та Луганської областей, а також на місто Київ.

Внаслідок діяльності такої організації відбулося незаконне заволодіння чужим майном, а саме:

  • ПАТ "Укргазвидобування" і ПАТ "Укрнафта" (на суму 2,19 млрд грн),
  • НАК "Нафтогаз України" (на суму 450 млн грн),
  • Національний банку України (на суму 787,4 млн грн),
  • АТ "Брокбізнесбанк" (на суму 2,27 млрд грн),
  • АБ "Укргазбанк" (на суму майже 500 млн грн),
  • ПАТ "Аграрний фонд" (на суму 2,07 млрд грн).

Вадим Шульман також відомий тим, що у 2020 році намагався судитися із ексспіввласниками найбільшого в Україні оптового ринку "7 кілометр" на Одещині – Юрієм Іванющенком та Іваном Аврамовим. Судитися він хотів в Британії, але Британський суд відмовився розглядати позов. 

Вадим Шульман хотів відсудити в поплічників Януковича майже 25 мільйонів доларів. 

У липні 2019 року заступник генпрокурора України 3 липня скасував ухвалу прокуратури Одеської області про закриття кримінального провадження за підозрою колишнього соратника президента Віктора Януковича, депутата від "Партії регіонів" Юрія Іванющенка.

Господарський суд Одеської області у грудні 2017 року відмовив Ірині Чернат у позові про визнання недійсним договору дарування частини акцій ТОВ "Промтоварний ринок" синові Юрія Іванющенка.

Вона вважає, що у 2010 році її шляхом погроз та обману змусили подарувати лондонській компанії "Паррокс Корпорейшн Лімітед" частину своїх корпоративних прав.

2010 року акціонери нібито "з доброї волі" поступилися 25% компанії синові народного депутата від "Партії регіонів" Юрія Іванющенка. Згодом з'явилася інформація, що це сталося під тиском і за фактом було зареєстровано кримінальне провадження.

Поділитися