24 липня 2022 р. 14:13

Одеській області з Чорного моря погрожують 20 ракет "Калібр"

Одеській області з Чорного моря погрожують 20 ракет "Калібр"

В Чорному морі понад 10 одиниць корабельно-катерного складу ворожого флоту маневрують вздовж узбережжя Криму від мису Тарханкут до Анапи два надводних та один підводний носій ракетного озброєння і тримають напоготові 20 ракет типу "Калібр".

Про це повідомили в оперативному командуванні "Південь. "

Тож імовірність нанесення ракетних ударів, на думку військових, лишається високою.

Окрім того військові зазначають, що помірний шторм на морі, що сприяє дрейфу мін і переорієнтація ракетних атак ворога, зокрема, на узбережжя – додаткові фактори, що нагадують про необхідність дотримання заходів безпеки, утримання від відвідування пляжних зон.

Зазначимо, ракетний удар по території одеського порту 23 липня був нанесений саме ракетами "Калібр". Вибухова хвиля від ракетного удару по Одеському порту пошкодила вікна в будівлі Одеського художнього музею.

Попри обстріли в Адміністрації морських портів України повідомили, що у зв’язку з підписанням 22 липня 2022 року Ініциативи щодо експорту зерна та пов’язаних харчових продуктів морським шляхом, зараз "здійснюється відповідна підготовка портів Одеса, Чорноморськ та Південий до відновлення роботи".

При цьому окупаційні війська продовжують підступну практику тотальної брехні, доставляючи боєприпаси на територію України під виглядом цивільних вантажів. Наразі відомо, що до Херсонської області в'їхали понад 20 так званих «гуманітарних» КамАЗів пофарбованих у білий колір. Реальний доставлений вантаж – боєприпаси ствольної артилерії та РСЗВ. Нові склади боєприпасів облаштовуються у цивільних будівлях, в закладах культури та освіти.

Поділитися