24 грудня 2022 р. 16:15

Мер Миколаєва представив новий Генеральний план міста

Фото: Олександр Сєнкевич/ Телеграм

(Фото: Олександр Сєнкевич/ Телеграм)

Новий Генеральний план Миколаєва стане фундаментом подальшого розвитку міста. Він буде відповідати найкращим європейським стандартам.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич у telegram.

Зазначається, що цей документ включатиме кілька напрямків:

-  зовнішній вигляд міста: публічні простори, парки, сквери та мікрорайони;

-  інвестиційні проєкти: технопарки, індустріальні парки;

- основні інфраструктурні напрямки: водопостачання, теплозабезпечення, поводження з твердими побутовими відходами.

Ми вже працюємо над цим документом із нашими міжнародними партнерами. Фахівці компанії OneWorks вже проводять аналіз поточної ситуації в місті та перспективи розвитку Миколаєва з урахуванням економічних, демографічних обставин та потреб громади, - коментує Олександр Сєнкевич.

Також голова міста закликав пройти опитування, щоб стратегія розбудови Миколаєва максимально відповідала інтересам жителів міста.

Так, Олександр Сєнкевич вже повідомляв про те, що відновлення мережі водопостачання в Миколаєві може зайняти не один рік і потребує чималих коштів.

Відомо і про те, що міський голова Миколаєва анонсував відкриття в місті надсучасної ПЛР-лабораторії, в якій медики зможуть діагностувати практично всі вірусні та бактеріальні інфекції, здійснювати контроль онкогенних ризиків і визначати різноманітні мутації вірусів. Лабораторія працюватиме на базі однієї з міських лікарень, але її послугами зможуть користуватись абсолютно всі медичні заклади міста.                                           

Нещодавно ми писали про те, що в Миколаєві громадяни, які постраждали внаслідок війни, зможуть отримати фінансову підтримку від Агентства ООН у справах біженців.                       

Тетяна Каптур

Поділитися