16 листопада 2022 р. 08:45

Енергетики впроваджують в Одеській області екстрені відключення світла

Фото: informator.ua

(Фото: informator.ua)

Компанія ДТЕК Одеські електромережі зранку повідомила про те, що за розпорядженням НЕК Укренерго в Одеській області 16 листопада відбуватимуться екстрені відключення світла.

Як наголосили в компанії, графіки стабілізаційних відключень, які складали раніше, наразі не діють.

"Ситуація в енергосистемі напружена. Через вчорашні ракетні обстріли з боку рф за розпорядженням НЕК Укренерго ДТЕК Одеські електромережі вимушений проводити екстрені відключення світла. Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють. Це необхідний крок, щоб збалансувати енергосистему та уникнути аварій на обладнанні", - йдеться в повідомленні.

Також енергетики звертаються до жителів області з проханням споживати електроенергію помірно - вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 6:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

"Бізнес-клієнтів просимо обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів. Також радимо правильно включати електроприлади після стабілізаційного відключення, щоб запобігти одночасному значному зростанню навантаження та аваріям на електромережах", - зазначають в ДТЕК.

Вчора, 15 листопада, в Одеській області була зареєстрована найдовша повітряна тривога за увесь час повномасштабного вторгнення рф, вона тривала майже 6 годин з 12:33 до 18:18, яка  була викликана масованим обстрілом російською армією всієї території України. Ці обстріли торкнулися навіть Молдови та Польщі.

Щодо вимкнень електроенергії в Одеській області, то на початку листопада генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор‘єв презентував графіки вимкнення світла, якими мають користуватися споживачі в разі стабілізаційних відключень електроенергії.

До того директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила, що школи Одеси, поки електроенергія подаватиметься безперервно, працюватимуть у звичному режимі, а на випадок відключень, вони вже мають попередній графік для забезпечення дистанційного навчання.

Поділитися