17 листопада 2022 р. 10:43

Енергетики попереджають про продовження на Одещині режиму екстреного вимкнення електроенергії

Енергетики попереджають про продовження на Одещині режиму екстреного вимкнення електроенергії

Компанія ДТЕК Одеські електромережі зранку повідомила про те, що за розпорядженням НЕК Укренерго в Одеській області 17 листопада продовжується режим екстрених відключень світла.

За свідченнями одеситів в деяких домівках електроенергію вимикають на 10 й більше годин. 

Графіки стабілізаційних відключень, які складали раніше, наразі не діють. Також енергетики звертаються до жителів області з проханням споживати електроенергію помірно - вмикати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії зранку з 6:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

Між тим зранку 17 листопада російські загарбники нанесли ракетний удар по Одещині. Постраждав інфраструктурний об'єкт.

Режим екстрених вимкнень електроенергії впровадили 16 листопада. До того 15 листопада, в Одеській області була зареєстрована найдовша повітряна тривога за увесь час повномасштабного вторгнення рф, вона тривала майже 6 годин з 12:33 до 18:18, яка  була викликана масованим обстрілом російською армією всієї території України. Ці обстріли торкнулися навіть Молдови та Польщі.

Щодо стабілізаційних вимкнень електроенергії в Одеській області, то на початку листопада генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Дмитро Григор‘єв презентував графіки вимкнення світла, якими мають користуватися споживачі в разі стабілізаційних відключень електроенергії.

До того директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила, що школи Одеси, поки електроенергія подаватиметься безперервно, працюватимуть у звичному режимі, а на випадок відключень, вони вже мають попередній графік для забезпечення дистанційного навчання.

Поділитися