27 вересня 2022 р. 20:12

Директор департаменту освіти ОВА закликав активізувати облаштування укриттів для шкіл

Фото: Одеська ОВА

(Фото: Одеська ОВА)

Наразі понад 50% шкіл та 73% здобувачів освіти на Одещині змушені підключатися до уроків онлайн і найбільше таких спостерігається в Одеському районі.

Про це повідомив директор Департаменту освіти Одеської обласної адміністрації Олександр Лончак.

За його словами, через це варто активізувати роботу і по облаштуванню укриттів, і по спілкуванню з батьківською громадськістю.

"Разом з тим хочу відзначити позитивний досвід Саф’янівської, Успенівської, Петропавлівської та Кулевчанської територіальних громад", - зазначив він.

Олександр Лончак також зазначив, що до Департаменту освіти і науки все частіше надходять звернення про відновлення очного процесу, зокрема в Знам’янській, Ізмаїльській, Фонтанській, Визирській та інших територіальних громадах області. А також і скарги на проведення дистанційного навчання.

Раніше в департаменті повідомили, що в школах Одеської області не буде класів з російською мовою навчання, як й предмета "російська мова" в шкільній програмі. 

Через російське вторгнення з Одеської області виїхали майже 55 тисяч учнів шкіл, з них 39 тисяч 480 - за кордоном. Батьки учнів 59 шкіл Одеської області забажали, щоб їхні діти навчалися в очному режимі

Поділитися