24 жовтня 2022 р. 19:40

Агентство ООН у справа біженців допоможе облаштувати в Одеській області пункти обігріву

Фото: Одеська ОВА

(Фото: Одеська ОВА)

Старший польовий координатор Агентства Організації Об'єднаних Націй у справах біженців П’єр Камара пообіцяв підтримку Одеській обласній військовій адміністрації у забезпеченні пунктів обігріву в регіоні.

Про це повідомили у пресслужбі ОВА.

Також Агентство планує забезпечити ще близько 30 тисяч внутрішньо переміщених осіб в Одеській області непродовольчими товарами на зимовий період, а також близько 25 тисяч -  отримають грошову допомогу.

Фото: Одеська ОВА

Окрім того, керівник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко обговорив із П'єром Камарою можливість підписання меморандуму між Одеською військовою адміністрацією та Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців.

Міжнародні організації активно сприяють Україні та Одеській області, зокрема у підтриманні життєдіяльності регіону під час російської агресії. Так, «Міжнародний медичний корпус» (MedicalCorps) у серпні підтвердив свої наміри щодо початку робіт по обладнанню, відповідно до сучасних норм, бомбосховищ у лікарнях та забезпечення автономної роботи артезіанських свердлових і встановлення систем фільтрації та очищення води у медичних закладах Одеського регіону.

Також тоді Координаторка системи ООН в Україні Деніз Браун відвідала Одеську область. Представниця ООН зустрілася з керівником Координаційного Гуманітарного штабу при Одеській обласній військовій адміністрації Олексієм Чорним. Тоді ж  обговорили можливість підтримки та фінансування штабу від структур ООН, про програми та проєкти штабу.  

Поділитися