21 квітня 2021 р. 17:27

В Одеській мерії нагадали, де в місті бомбосховища

В Одеській мерії нагадали, де в місті бомбосховища

Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради оприлюднив онлайн-мапу бомбосховищ міста які входять до Фонду захисних споруд.

Як зазначили в департаменті, це укриття населення міста Одеси від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру.

Фонд захисних споруд цивільного захисту включає сховища цивільного захисту, підвальні приміщення житлових будинків, підземні паркінги та інші споруди підземного простору, які можуть бути використані для укриття населення. Організації та власники зазначених споруд, у разі необхідності, повинні забезпечити вільний доступ для укриття.

На мапі окремо вказані 208 звичайних бомбосховищ і 135 протирадіаційних сховищ в різних районах міста.

«Другий день поспіль Регіональна координаційна група антитерористичного центру управління СБУ в Одеській області проводить навчання в Одесі й на території села Усатове. Департамент муніципальної безпеки також залучений до навчань в рамках своїх повноважень, а саме – охорона комунальних об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури комунальної власності.

Відповідаємо на значну кількість запитань типу: «Куди бігти?»

По-перше, бігти нікуди не треба – паніка в будь-якому питанні найгірший порадник.
По-друге – ситуація повністю контрольована. Тому що в нашому департаменті працюють професіонали найвищого рівня та учасники бойових дій на Сході, які мають власний досвід, та звикли працювати на упередження», – зазначили в департаменті.

Нагадаємо, у квітні 2016 року Одеська обласна державна адміністрація опублікувала інтерактивну мапу захисних споруд цивільної оборони. Тоді згідно з мапою в Одесі були розташовані 87 таких споруд. Менше всього бомбосховищ було в Березівському та в Кодимському районах, там подібні споруди розташовані по одному в районних центрах, а найбільше в Ізмаїльському районі – 73, причому 53 з них в Ізмаїлі.

Поділитися